Depressie en somberheid behandeling bij Psycholoog Waalwijk

Was het altijd al zo? Had je vader het misschien ook? Alsof de lucht een moeras is. En wat doet het er toe? Zo leeg als het om je heen is, zo vol is je hoofd, met watten vol vragen die herhalen en herhalen. Tot de ruis van somberheid bijna stilte is.

Alleen

Iedereen heeft je proberen op te beuren. Zonder resultaat. Mensen vermijden je nu. Logisch ook, echt veel hebben ze niet aan je. En iedereen die zijn best doet, gaat later gauw naar huis.

Veel oorzaken

Er zijn heel veel oorzaken die somberheid en depressie veroorzaken. Soms is het heel duidelijk, soms ‘zit het in de familie’ en soms is het nauwelijks te verklaren. En lijkt depressie helemaal geen depressie.

Het is heel moeilijk om van jezelf te bepalen of je last hebt van somberheid. Veel klachten, zoals slecht kunnen slapen, vermoeidheid, moeilijk vooruit te branden, kunnen heel goed ander psychische of fysieke oorzaak hebben.

Daarom is het belangrijk om met deze klachten niet te lang rond te blijven lopen maar snel naar een psycholoog of bijvoorbeeld je huisarts te gaan.

Hulp bij depressie

Somberheid is eindig

Depressiviteit en somberheid horen tot de in de psychologie best gekende klachten. In de jonge geschiedenis van het vak heeft het altijd ruim aandacht gekregen en de behandeltechnieken zijn veelzijdig, goed getest en met uitstekende resultaten.
Ook voor jou bestaat een methode die werkt. Ik stem de behandeling daarom niet alleen af op je klacht, maar vooral op jou.

Contact Psycholoog Waalwijk

Voor een vrijblijvend advies of het beantwoorden van jouw vragen, zijn we bereikbaar op 085-4014720. We zijn allemaal opgeleid in de psychologie, zodat we je inhoudelijk goed kunnen adviseren, en kunnen kijken welke therapeut het beste bij je past. Indien je een keuze hebt gemaakt, kan je direct een afspraak laten maken, zonder wachtlijsten!