Rouw- en verliesverwerking in Waalwijk

Rouwen is de ruwe kant van liefde. Je kunt niet rouwen om wat je niet liefhebt. Hoe dierbaarder, hoe dichterbij, hoe groter de inpakt.

Rouwen is houden van

Je kunt om alles rouwen waar je van kunt houden. Je geliefde, je baan, de kinderen die het huis uitgaan. De waarde van wat was verdwijnt, soms plotsklaps. Wat achterblijft is leegte, maar ook verder leven.

Soms loopt het vast

Dat kan heel moeilijk zijn. Vrienden en familie betekenen veel, helpen je door de tijd van rouw en zijn er, ook als je het veel later nog even moeilijk hebt.
Soms is die rouw niet zomaar moeilijk. Het proces raakt geblokkeerd, je leven ‘stroomt’ niet verder. En dan kan, wat een verdrietig en moeilijk traject is, een hemeltergende kwelling worden, met allerhande bijkomende klachten en moeilijkheden.

Durf te vragen

De vraag die je jezelf nu stelt is ingewikkeld. Heb jij het gewoon moeilijk, of loop je vast? Wat is het verschil? Je weet het niet want je weet niet wat een ander voelt. Je hoeft dat ook niet zelf te weten, daar ben ik voor.
Een psycholoog of je huisarts kan je helpen – en waarschijnlijk zegt het al heel veel dat je nu hier bent en deze website leest.

Door alle stappen van het rouwproces

In de behandeling help ik je de stappen van rouw te doorlopen. We kijken daarbij niet alleen naar het verdriet, maar naar alle emoties die er bij komen kijken en ook naar de toekomst. Je leven is veranderd met wat wegviel, jij maakt (met tijd en aandacht) van dat leven weer een vol leven. Waarin het verlies een plek heeft, en niet alles beheerst.

Online therapie – in je eigen tijd en tempo

Rouw en verliesverwerking kan ook goed behandeld worden met online therapie, dit kan helemaal in je eigen tijd en tempo met je eigen online therapie.

Contact Psycholoog Waalwijk

Voor een vrijblijvend advies of het beantwoorden van jouw vragen, zijn we bereikbaar op 085-4014720. We zijn allemaal opgeleid in de psychologie, zodat we je inhoudelijk goed kunnen adviseren, en kunnen kijken welke therapeut het beste bij je past. Indien je een keuze hebt gemaakt, kan je direct een afspraak laten maken, zonder wachtlijsten!