Volg therapie in Waalwijk

Innerlijke ontwikkeling

In de behandeling ga je de belangrijker vragen van je leven aan. Je confronteert jezelf met je wensen, angsten, talenten en tekortkomingen. Je onderzoekt waar je leven ophoudt het jouwe te zijn en je motiveert en inspireert jezelf het roer weel helemaal over te nemen.

Aan de ene kant is dat heel concreet en tastbaar. Je krijgt oefeningen, technieken en middelen om dicht bij jezelf te komen en de ruimte te creëren om die vragen te stellen. Aan de andere kant is het zingevend. Het zijn het soort vragen die je je in je leven niet vaak stelt en waar je, als je ze al stelt, maar moeilijk antwoorden in vindt. Nu gaan we die vragen en de antwoorden samen onderzoeken.

Stapsgewijs dichter bij jezelf

Je kunt de grote stappen niet ineens zetten. Daar werken we samen naartoe. Ik sta vlak bij je, in de moeilijke, confronterende momenten en als de wind er eens goed doorheen moet. Elke stap brengt je kennis, ervaring en wetenschap. Je begrijpt de oorsprong van je klacht en je ziet hoe jij daar iets aan kunt doen.

Op basis van dat inzicht werk ik een plan voor je uit: waar je uit wilt komen, welke stappen daar voor nodig zijn en hoe jij die kunt zetten. We bespreken het plan en als je het ziet zitten gaan we samen aan de slag. Van tijd tot tijd pakken we het plan er nog eens bij om te kijken of we nog op de goede route zitten.

Aan het werk

Je deed je verhaal en je leerde de oorsprong van je klacht kennen. Je zag waar je naartoe wilt en je hebt een globaal idee hoe jij dat kunt doen. Tijd om aan het werk te gaan. Althans, bijna, want om het werk te kunnen verzetten heb je inspiratie, kracht en motivatie nodig. Ik bereid je voor, help je de kracht te vinden en heel dichtbij jezelf te staan.

Vanuit die positieve basis kun jij aan het werk! In de regel hebben we 5 tot 10 sessies nodig voor de hele behandeling. In het behandelplan geef ik je aan hoeveel sessies ik denk dat je ongeveer nodig zult hebben.

Betrokken en persoonlijk

Ik ben goed bekend met de meeste toonaangevende methoden van dit moment. Ik blijf in opleiding, ik volg de vakliteratuur en houdt vakbladen bij. Zo kan ik werken met de methodiek van denken, voelen, willen en doen, angsttherapie, relatietherapie, zingeving, burnout, depressie en nog veel meer. In de behandeling en tijdens onze gesprekken laat ik die theorie op de achtergrond.

Die is voor mij belangrijk en interessant, maar voor jou eerder verwarrend dan leidend. We praten in gewone-mensen-taal. Ik werk direct, persoonlijk vanuit levenservaring, intuïtie en verschillende psychologische methoden.

Verder komen

Je bent hier omdat je je niet goed voelt. Iets zit je dwars, je hebt een probleem. Misschien zit je heel diep in de put, misschien zitten een aantal zaken in je leven je gewoon goed dwars. Je bent hier omdat je naar een oplossing zoekt.Ik denk dat ik je kan helpen die oplossing te vinden. Ik denk dat ik je verder kan helpen.

Zie je, al mijn cliënten zijn mensen zoals jij en ik. Gewone mensen die er even niet uitkomen. Voor wie het even allemaal te veel is. Als je openstaat voor verandering en je bent bereid er voor te werken, dan kun je, net als al die anderen ook weer verder. Je klacht verdwijnt of er is mee te leven en jij bent als mens gegroeid.

Contact Psycholoog Waalwijk

Voor een vrijblijvend advies of het beantwoorden van jouw vragen, zijn we bereikbaar op 085-4014720. We zijn allemaal opgeleid in de psychologie, zodat we je inhoudelijk goed kunnen adviseren, en kunnen kijken welke therapeut het beste bij je past. Indien je een keuze hebt gemaakt, kan je direct een afspraak laten maken, zonder wachtlijsten!