Traumaverwerking met Psycholoog Waalwijk

Een trauma is een indrukwekkende gebeurtenis in je leven. Iets dat je hebt meegemaakt, of iets dat je gehoord of gezien hebt dat op je netvlies gebrand blijft. Voor de rest van je leven.

Vergeten?
Veel mensen blijken goed in staat om snel na zo’n ervaring het leven weer op te pakken en alles bijna helemaal te vergeten. Zeker niet meer elke dag en zeker niet meer onverwacht. We zijn er goed in, onze geest weet duizenden trucjes om ons het leven te verzachten. Maar, die trucjes zijn niet altijd even goed voor ons.

Plots is het daar
Vaak steekt een slecht verwerkt trauma – ook wel genoemd Posttraumatische Stressstoornis (PTSS) – na een tijdje weer de kop op. Het verrast je. Je schrikt van jezelf. En dan zijn ineens al die afweermethoden weg. Het zoekt je op in je dromen, je piekert erover, je krijgt misschien wel huilbuien, angstaanvallen. Alsof een spook je bezoekt.

Het bepaalt alles
Veel mensen raken in paniek en uitgeput van onmacht. Want met al je denkvermogen, gesprekken met vrienden en familie lukt het je niet er meer vanaf te komen. Het neemt je leven in beslag en dat gaat van kwaad tot erger.

Hulp bij trauma (PTSS)

Trauma verwerken
Traumaklachten en -verwerking is heel goed te behandelen en heel lastig om op eigen houtje te lijf te gaan. Er zijn verschillende methoden, welke we gebruiken hangt af van welke het beste bij jou past.

Maar, de methodes hebben allen ongeveer eenzelfde verloop. Die begint met het opzoek van het trauma – in alle hevigheid en intentie die het met zich mee brengt. We beperken dat tot één sessie. Dat is een zware sessie waar in korte tijd heel veel gebeurt. Dat moment is nodig om er in de rest van de behandeling van weg te groeien.

Contact Psycholoog Waalwijk

Voor een vrijblijvend advies of het beantwoorden van jouw vragen, zijn we bereikbaar op 085-4014720. We zijn allemaal opgeleid in de psychologie, zodat we je inhoudelijk goed kunnen adviseren, en kunnen kijken welke therapeut het beste bij je past. Indien je een keuze hebt gemaakt, kan je direct een afspraak laten maken, zonder wachtlijsten!